Eljárás

2024.02.06. 20:00

Ügyvédbotrány: túl gyanús mozgás Péterffy embereinél

Alighogy kiderült, hogy a súlyos bűncselekmények gyanúja miatt eljárás alatt álló pécsi ügyvéd szoros kapcsolatba került Péterffy belsős ügyvédkörével, Bodnár Imre átvilágító ügyvéd nagyon különös lépésre szánta el magát. A jelenlegi polgármester háttérszervezetéből még egyet kreál, ami csak pár betűvel tér el a korábbitól. Egyelőre nem világos, mi az oka a lépésnek.

Bóka Máté Ciprián

A 2019-ben Péterffy Attila és a baloldali pártemberei a Mindenki Pécsért Egyesület égisze alatt indultak a választáson, amivel meg tudták téveszteni a választókat, a Gyurcsány Ferenc jelöltjeként Pécsen induló polgármester el tudta hitetni magáról, hogy független. A választások után aztán a pozíciókon és a pénzügyi hatalmon civakodók összerúgták a port, és Péterffy szakított a Mindenki Pécsért Egyesülettel, s helyette a Pécs Jövője Egyesület nevét kezdték el használni a közgyűlési frakcióban is.

A Pécs Jövője Egyesületet először a Fejér Lipót utca 7-es szám alatt található panelházba jegyezték be, ahol forrásunk szerint Péterffy Attila egyik kampányfőnöke, Ruzsa Csaba referense lakott. Elnöke akkoriban a visszafogottabb dr. Szekeres Gábor volt. Őt a baloldal számára 2022-ben elbukott parlamenti választás után két nappal leváltották, helyére Bodnár Imre, Péterffy baráti „ügyvédje” került, akinek a köreihez egyes városházi vélemények szerint több százmillió forint került ki.

Ellenségképet üldöz

Bodnárról köztudott, hogy a jobboldaliakat nem ellenfeleknek, hanem egyszerűen csak ellenségeknek tekinti – az „átvilágításai” is elsősorban ebben a szellemben zajlottak. Az elfogult és a baloldal pécsi regnálása alatt tovább gazdagodó „ügyvéd” és csapata azonban még az általuk végzett munkáról sem számolt be az illetékes bizottságnak, semmilyen bizonyító erejű dokumentumot nem mutattak fel arról, hogy valóban jogosan vettek fel óránként tíz-húsz ezer forintot „munkadíj” gyanánt.

Kiszakadt a hálózat

A baloldali ügyvéd és Péterffy holdudvaráról a napokban kiderült, hogy egy olyan pécsi ügyvédnővel voltak rendkívül szoros kapcsolatban, akivel szemben tucatnyi sértett tett feljelentést. A 34 éves nővel szemben többrendbeli ügyvédi visszaélés, többrendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt indult nyomozás. Kiderült, hogy az asszony Bodnár közvetlen munkatársain – Góbi János és dr. Szücs Orsolya ügyvéden – keresztül az egyik önkormányzati cégnek, a Tettye Forrásháznak is dolgozott. Arra is fény derült, hogy a csalás miatt eljárás alatt álló ügyvédnőre Bodnár az ügyvédek ellenőrző bizottságát bízhatta volna, ha nem bukja el a kamarai választást.
Visszatérve a Pécs Jövője Egyesületre vonatkozó szálra, a minap azt is be lehetett azonosítani az ügyvédbotrány kapcsán, hogy a Pécs Jövője Egyesület székhelye az elmúlt években a Fejér Lipót utcából éppen Szücs Orsolya irodájába került át.

Néhány betű lenne csak?

A történet ezzel nem zárult le. A botrány kirobbanása után a mostani hétvégén a város honlapjára felkerült egy olyan dokumentum, amelyben Bodnár Imre, mint a Pécs Jövője Egyesület elnöke azt kéri Szücs Orsolya ügyvéden keresztül, hogy a város járuljon hozzá ahhoz, hogy a Pécs Jövőjéért Egyesület használhassa a „Pécs” elnevezést. Látható, hogy néhány betű eltéréssel szinte ugyanaz a neve a két szervezetnek, sőt még a céljaik is hasonlóak, olyannyira, hogy bekezdéseket másoltak át az újabb egyesület kérelmébe. Annyi még a különbség, hogy a Pécs Jövőjéért Egyesület Bodnár irodájába székelne.

Az egyesületek ilyen megduplázása első körben teljesen értelmetlen tűnik, hiszen miért is lenne szüksége bárkinek is arra, hogy tartalmilag egy teljesen ugyanolyan, ám jogilag más szervezetet hozzon létre, hacsak nem az, hogy valami fontos dolgot elrejtsen, vagy trükköt vessen be. Ennek a következő napokban igyekszünk utánajárni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!