Nem zörög: ez már nem csak egy kis balos ügyvédi bulika

Bóka Máté Ciprián

Nem zörög az a bizonyos haraszt, ha nem fújja a szél. Amekkora mellénnyel érkeztek, annál vastagabb zsebbel távozhatnak majd jövőre azok a politikai végrehajtók, akiket azért szabadítottak rá különböző emberekre, cégekre, hogy a felszínen igazolhassák azokat a vádjaikat, amikkel évek óta mérgezték a közéletet Pécsen. De lelkük, no meg ügyvédi esküjük rajta. 

Ellenben az már nem annyira csak a saját belterjes bulikájuk, hogy a lejáratásokért – amit ők átvilágításnak neveznek – felmarkolt százmilliót, vagy ki tudja mennyit, talicskáztak a városházi kasszából azért, hogy újabb és újabb luxusautót, luxusvitorlást vásároljanak. 

Ha ugyanis minden tiszta és jogilag is hófehér, akkor vajon mi az oka annak, hogy a teljesítésről szóló anyagokat senki nem láthatja? Vagy lehetséges, hogy nem is léteznek ilyen dokumentumok, vagy ha vannak is, akkor azok rendkívül gyengécskék, és az azokban foglaltak nem is támasztják alá a bolsevik módszerre hajazó politikai sárdobálást? 
A sajtóhírek szerint két ügyben már fordítva sült el a dolog, bíróságon felelhet majd a Bodnár–Péterffy-duó a lejáratásai miatt. De ha már átvilágítás, vajon az amúgy jelenleg a balos önkormányzatnál zajló nyomozások mikor érik el a balos átvilágítók ingerküszöbét, hogy lenne bizony tennivaló? A kérdésre persze itt a válasz: soha, de az a haraszt szél nélkül is nagyon zörög már.