A környezet védelmén lesz a fő hangsúly

2024.03.07. 11:00

Baranyai iskolák is jelentkezhetnek a Fenntarthatósági Témahétre

Tóth Viktória

A 2024-es Fenntarthatósági Témahetet a Belügyminisztérium április 22. és 26. között hirdeti meg, célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A tanév kiemelt témái a levegő és élővilága, szabadidő, körkörös gazdálkodás, hulladék és tudatos fogyasztás lesz. Mint arra a program szervezői honlapjukon felhívják a figyelmet, a környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, ezért is fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A témahéthez kapcsolódó programokon minden hazai és határon túli nevelési-oktatási intézmény részt vehet vagy  szervezheti meg az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat. Ezen kívül a témák elmélyítésére, versenyeket szerveznek az iskolák, illetve diákok részére.

A témahét egyébként nem csak az iskolás korosztály számára lehet érdekes, követendő. A Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület tavaly ilyenkor például a tudatos vásárló 12 pontjára hívta fel a figyelmet. Ugyanis a Fenntarthatósági Témahét programjába 2023-tól a fogyasztóvédelem kiemelt témaként került be. A TeSzedd országos szemétszedési akciók szintén a Fenntarthatósági Témahét programjai, ehhez is számos baranyai iskola, civil szervezet szokott kapcsolódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!