Itt az idő!

2024.03.13. 19:59

Csizmadia fontos lépést tett a pécsi iparfejlesztésért!

Köztudott, hogy a jelenlegi baloldali városvezetők 16 befektetőt már elzavartak, de már félő, hogyha Péterffyék maradnak, akkor még többnek mutatnak ajtót, sőt a nyugat-baranyai ipari parkba érkezőket is elriasztják. Csizmadia Péternek, a polgári szövetség polgármesterjelöltjének az első útja azonban máris a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez vezetett, hogy a város fejlesztéséről tárgyaljon.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Új városi beruházásokról és az ipari parkkal kapcsolatos fejlesztési elképzelésekről egyeztetett Joó Istvánnal, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatójával Csizmadia Péter, pécsi polgármester-jelölt a héten. Mint mondta, a „kormány elkötelezett a pécsi ipar fejlesztése mellett, több beruházóval is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk”.

Csizmadia Péter
Csizmadia Péter: itt az ideje, hogy befektetőpárti vezetése legyen Pécsnek
Fotó: Laufer László

Csizmadia Péter, a pécsi polgári szövetség polgármester-jelöltje elmondta, hogy itt az idő, hogy a jelenlegi befektetőellenes vezetés helyett befektetőpárti vezetése legyen Pécsnek. Új, jobb munkahelyek versenyképes fizetést is magával hoznak – mondta, fontos az, hogy egy pécsi polgármester ne a hivatalában ücsörögjön, hanem oda járjon, ahonnan a tőke és a lehetőségek érkezhetnek a városba.

Csizmadia: szemléletváltásra van szükség

A Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje már tavaly ősszel is hangsúlyozta, hogy szemléletváltásra van szükség Pécsett, mert „nyilatkozatháborúból még nem épült semmi, márpedig a jelenlegi városvezetés az elmúlt években ebben jeleskedett, ahelyett, hogy a kompromisszumkeresésben és a partnerségben jeleskedett volna”.

– Itt az ideje, hogy végre a béke korszaka köszöntsön be Pécsen, és nyugodt körülmények között tudjuk fejleszteni, építeni városunkat – mondta.

A jelenlegi Gyurcsány Ferenc féle városvezetés ugyanis tavaly egy olyan befektetésellenes határozatot fogadott el, ami riasztóan hathat azokra a cégekre, amelyek Pécsen, vagy Pécs környékén telepedhetnek le. Az úgynevezett "savgyarmatozó" kampányuk keretében saját bevallásuk szerint 16 különböző befektetőnek mondtak nemet, de nem hoztak nyilvánosságra semmilyen olyan dokumentumot, vizsgálati anyagot, vagy szakértői jelentést, amely megalapozta volna a döntésüket. Éppen ezért elsősorban a baloldali politikai céloknak megfelelően, a kormányzattal szembeni támadásnak volt betudható ez törekvésük, és ugyanezt az "akkugyárazó" politikát folytatják a jövőben is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!