Bekötőút

2024.03.12. 19:15

Hulladékot gyűjtöttek a Nagykozárért Alapítvány szervezésében

Március első vasárnapján szemétszedési akciót szerveztek a Nagykozár és Bogád közötti útszakaszon.

Tóth Viktória

A Nagykozárért Alapítvány újabb sikeres közösségi kampányt indított. Délelőtt 10-től várták a kicsiket és nagyokat a falutáblánál, ahol zsákokat és kesztyűket biztosítottak. Sajnos elég sok szemét összegyűlt a pécs-újhegyi és a bogádi bekötőút mentén, a cél az volt, hogy most ezek közül az egyik területet megtisztítsák. Mint arról az alapítvány és a szervezők, Radivojevics Dávid, Csányi Botond és Egervári Zoltán beszámoltak, az akció nagyon sikeres volt, sok hulladékot eltávolítottak a területről.

Az ágak benőtték az út szélén lévő fákat, ezeket távolították el a takarítás során. Forrás: R. D.

Az önkéntes csapat közel két óra alatt szedte össze a kidobott gépjárműkerekeket, televíziót és körülbelül egy köbméter szemetet. A csapat másik fele addig a Hajnal utca - Kossuth utca kereszteződésnél a Bogádi út részén lévő aljnövényzetet tette rendbe. Így a Bogád felől érkező autókat korábban észre lehet venni ebben a balesetveszélyes kereszteződésben. Ezeknek a gallyaknak és a szemétnek az elszállításában is a Wesz Trans Kft. segített, ugyanis egy kisteherautónyi szemét gyűlt össze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!