Ez már hagyomány

2024.03.06. 10:00

Már nyolcadik éve, hogy minden tavasszal nagytakarítást végeznek az erdőben

Elérkezett a tavaszi nagytakarítás ideje, de nemcsak a lakásban, hanem az erdőben is. Erre hívott létre egy eseményt a HOTE - Hosszúhetényi Turista Egyesület március 9-én délelőtt 9 órás kezdéssel.

Czeczon Enikő

Fotó: © Szendi Péter

Az egyesület már nyolc éve rendszeresen szervez szemétszedést a Kelet-Mecsek turistaútjain. Ettől a hagyományától az idei esztendőben sem válik meg, és sok szeretettel várnak mindenkit egy kellemes sétára, ahol a derekakat nem kímélve összeszedik a természetben elszórt szemetet.  

2024-ben a Hétdomb Természetbarát Egyesület tagjai is a kezdeményezés mellé állnak, ugyanúgy mint a Hosszúhetényi Általános Iskola tanulói és pedagógusai, akik a községük közvetlen közelében járják be a turistautakat takarítás céljából.

A tavaszi nagytakarítás keretében a Hosszúhetényt és Magyaregregyet összekötő közút mentén a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben gyűjtik össze a szemeteket.  A programot támogatja a Duna Dráva Nemzeti Park, Mecsekerdő Zrt., a Hosszúhetényi Önkormányzat és a Z-Elektronika Kft. 

Az esemény iránt érdeklődni Takács Ferencnél lehet a 06 20 805 3405-ös telefonszámon.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában