Élhetőbb Szaváért

2024.03.15. 14:40

Megújult a közösségi tér a településen

Rajnai-Zsíros Krisztina

Megújult a játszótér, a sportpálya és a kultúrház környezete Szaván. A község önkormányzata a faluközpont látványos infrastrukturális fejlesztésére csaknem 64 millió forint támogatást nyert a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Az „Élhetőbb Szaváért” című projekt keretében egyrészt megújult a Kossuth utca menti zöldsáv, a kultúrház előtti pihenő, emellett a játszótér és a focipálya környezete is számos elemmel gazdagodott.

Modern játékeszközöket és utcabútorokat, okospadot, napelemes köztéri világítást, térfigyelő kamerákat helyeztek ki a területre, emellett biciklis pályát alakítottak ki és térköves járda épült. A zöldterületek különböző cserjékkel és díszfákkal gazdagodtak, amelyek esztétikus, élhetőbb környezetet biztosítanak a helyi közösség számára. A játszótéren a klasszikus játszótéri elemek mellett egy földbe süllyesztett trambulin és egy drótkötélpálya is helyet kapott. 

A pályázat része a kultúrház fejlesztése is, itt azonban még nem kezdődtek meg a munkálatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!