Motoron érkezett a térre a nyuszi

2024.03.29. 20:00

Motoron jött a nyuszi, ajándékot is osztott a gyerekeknek (galéria és videó)

Valaki hatalmas mosollyal, más kiabálva, esetleg tátott szájjal fogadta a pécsi Széchenyi térre begördülő járműveket. A motoros Nyuszi Gurulást március 29-én tartották.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület kitűzött céljai mellett - a motorosok jobb megítélése a társadalomban és a balesetmegelőzés - kiemelkedő szerepet kap az adománygyűjtés. Ezt időről időre meg is teszik. Az idei húsvét alkalmával is szerették volna meglepni a gyermekeket, arcukra mosolyt csalni. S mint azt Pécs főterén mi is láthattuk, ez sikerült is.

motoros, gurulás, nyuszi
Sok gyereknek szerzett örömet a motoros Nyuszi Gurulás
Fotó: Löffler Péter

A Nyuszi Gurulást március 29-én tartották, a felvonulás 11 órakor kezdődött, feldíszített motorokkal vonultak fel a városban és a megállóhelyeken apró ajándékokat osztottak. Tóth András, az  egyesület elnöke elmondta, hogy pontosan nem is tudják, hogy hányadik alkalommal gyűltek össze a motorosok húsvét alkalmából.

– A szezonnyitó és szezonzáró gurulásokat számoljuk, de azt, hogy a Nyuszi és a Mikulás gurulásból mennyit szerveztünk, nem is számoljuk, az biztos, hogy nagyon sokat. Most is nagyon sok motoros eljött, egyrészt azért is, mert már régóta szervezzük, másrészt pedig remek az idő. Jöttek barátaink Pestről meg Győrből is, ők elég korán indultak, de itt vannak velünk és színesítik a motorosok táborát. Körülbelül 100 motor és 150 fő aki most a Nyuszi Guruláson részt vesz ebben a remek időben

 – hangsúlyozta. – Ilyenkor van nálunk plüss, csokik és megállunk a város több pontján, a gyerkőcöknek osztogatjuk ezeket az ajándékokat, kis csokikat.

Jótékonykodnak is a motorosok

A Magyarbólyért Egyesület is kilátogatott a rendezvényre a Széchenyi térre, a kicsik nagy örömére cukorka-ágyúzással készültek. A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület tagjai a Széchenyi térről aztán a kozármislenyi Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesülethez mentek, hogy ott is meglepjék a gyermekeket. Az előre meghirdetett gyűjtőpontokon leadott édességeket pedig az egyesületi tagok az eseményt követően gyermekotthonokba és rászoruló családok részére fogják szétosztani.

Mint arról Tóth András tájékoztatott, a következő nagyobb motoros esemény a XIII. Szezonnyitó Motoros Gurulás és Családi Nap, melyet április 27-én tartanak majd Pécsen, a Széchenyi téren. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, egész nap lesznek színpadi beszélgetések és bemutatók, felvonulás és tombola sorsolás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!