Megemlékezés

2024.03.05. 15:41

Nárciszok borítják a méltóság mezejét

Wald Kata

A súlyos állapotú, gyógyíthatatlan betegek ellátása kiemelten fontos, az emberi méltóság az élet utolsó pillanatáig megőrizhető – többek közt erre hívja fel a figyelmet a „Méltóság mezeje” című rendezvény, amelyet a nárcisz szimbólumhoz kapcsolódva rendez meg minden évben a Pécsett a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány.

Március 8-án 15 órakor a köszöntőket követően a Leőwey Klára Gimnázium dísztermében kulturális műsor várja mindazokat, akik csatlakozni szeretnének a programhoz. A résztvevők a rendezvény zárásaként elsétálnak a várfalsétánynál az ősszel ültetett, most már virágzó nárciszokhoz - a virág a világon mindenütt a rákbetegeket, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek gyakori szimbóluma.

A Méltóság Mezeje programhoz minden alkalommal iskolák is csatlakoznak, mert a szervezők vallják, hogy már gyermekkorban kell elkezdeni egy olyan tudatos nevelést, amely a betegséghez és az elmúláshoz való viszonyt természetessé teszi, és fejleszti a gondoskodás és segítségnyújtás iránti nyitottságot. A március 8-i rendezvényen fellépnek a pécsi Németh László utcai óvoda zeneovisai, a Bimbó utcai óvoda nagycsoportosai, valamint a Ciszterci Nevelési Központ diákjai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!