Hitélet

2024.03.03. 08:01

Szállással is várja a kegyhely a zarándokokat

– A máriakéméndi búcsújáró kegyhely a katolikus közösségek kedvelt zarándokhelye, ahol április 15-től szívesen fogadnak egyéni zarándokokat, baráti társaságokat és kirándulókat, akik a kegytemplom szomszédságában szeretnék szabadidejüket eltölteni – hívja fel a figyelmet a Pécsi Egyházmegye.

Wald Kata

Iskolai és cserkészcsoportok, valamint felnőtt csoportok részére van lehetőség több napos táborozásra a máriakéméndi kegyhelyen – olvasható a zarándokszállás leírásában. A mintegy 3 hektáros terület és a templom parkja is az érkezők rendelkezésre áll, akár sátorozás formájában, akár a zarándokház használatával. A helyszín turistacsoportoknak, baráti közösségeknek, de családi pihenésre is ideális.

A zarándokszállás a vendégek kényelmét szolgálva a közelmúltban új fekhelyekkel is gazdagodott, és a padlót is renoválták. A régi barokk kolostor épületében – mely korábban plébániaként szolgált – működő, folyamatosan szépülő szálláshely 2, 4, illetve 5 ágyas szobáiban összesen 37 vendéget tudnak fogadni.

A kegytemplom autóbusszal is megközelíthető, a megálló a templom előtt található. Ezen kívül több turista- és zarándokút (Mária út, Szent Márton út) is fut erre, illetve vezet tovább a Baranyai-dombság szép kirándulóhelyei felé. – Összesen 160 km hosszan lehet jelzett és felfestett utakon gyalogtúrázni és zarándokolni, de a Karasica-völgye, a Pécsváradra vezető út, valamint a környék településeit összekötő utak kerékpározásra is alkalmasak - emeli ki a Pécsi Egyházmegye. – A máriakéméndi Vár-hegy és a kiépített Törökvári-pihenő is kedvelt célpont a gyalogtúrázók körében - teszi hozzá az ajánló.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!