Viszlát ódon épület!

2024.03.11. 18:30

Elindult a szentlőrinci óvoda teljes felújítása

Elindultak a szentlőrinci Arany János utcai óvoda felújítási munkálatai. A fejlesztésre Szentlőrinc önkormányzata 194 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

A fejlesztés január közepén el is indult Szentlőrinc Arany János utcai óvodaépületén, március 11-én a helyszínre érkezésünkkor is nagyban zajlottak a munkálatok. Ezért a beruházás sajtónyilvános bemutatására az intézmény előtt került sor.

Szentlőrinc
Szentlőrinc: óriási fejlesztés indult

A projekt keretében megtörténik épület teljeskörű felújítása: a belső terek felújítása, régi burkolatok cseréje, a teljes gépészeti és elektromos rendszer korszerűsítése, teljes külső oldali hőszigetelés és nyílászárócsere, tetőcsere, valamint az udvar revitalizálása. Megvalósul továbbá az épület komplex akadálymentesítése is.

Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere kiemelte, a tervezett fejlesztés így az épület energiahatékonyságát is nagymértékben növeli. Hozzátette, elengedhetetlen, hogy méltó környezetben tölthessék napjaikat a helyi gyermekek, s a bölcsőde után a gyermekek ott maradjanak Szentlőrincen, amiben kedvező lehet, hogy a már ismerős környezetben maradhatnak. Így később az általános iskolát is folytathatják a településen.

Ősszel már minden óvodás megszépült helyen lehet Szentlőrinc óvodájában

Molnár Judit, a Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde főigazgatója elmondta, 2022 tavaszán már lezajlott a Liszt Ferenc utcai székhelyintézmény épületének teljeskörű felújítása, melyhez bölcsődei blokk is épült. Így örömteli, hogy most az Arany János utcai helyszín is kívül-belül modernebb és szebb, élhetőbb környezetté válik a gyermekek számára. 

– Bízunk benne, hogy július-augusztus táján sikerül már át is költöznünk a megújult épületbe, szeptemberben pedig itt kezdhetjük az új óvodai évet 

– mondta Molnár Judit. Az Arany János utcai épület óvodásai ugyanis a munkálatok idején átmenetileg a Kodolányi utcában található régi iskolaépületben részesülnek az óvodai nevelésben. A projekt kivitelezését a Szedibau Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi, a tervezett befejezés július közepe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!