Forró nyomon

2024.04.05. 10:30

A Kőszegi-forrás erdőrezervátumba is betekinthetnek a kirándulók

Újabb túrát hirdet a Hosszúhetényi Turista Egyesület április 6-án délelőtt fél 10-es kezdéssel a HOTE Forrástúra sorozat keretében.

Czeczon Enikő

Az április 6-ai túra már a harmadik lesz, amelynek keretében szintén a Közép Mecsekben található forrásokat látogathatják meg az érdeklődők, illetve lehetőség lesz betekinteni a Kőszegi-forrás erdőrezervátumba is.  

A túra 9 óra 30 perckor indul Kövestetőről, amely megközelíthető busszal Pécsről a 9 órakor induló szekszárdi járattal. A kirándulás távja 18 kilométer, szintemelkedése 550 méter, amely során érinteni fogják a Koszonya-tetőt, a Kőszegi-forrást, a Sugói-rétet, a Kincskereső forrást, a Hársas-forrást, amelyet követően pedig újra Kövestető felé veszik a kirándulók az irányt.  

A szervezők a túrához a következő felszereléseket ajánlják: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik), kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák, az egész napos víz és élelmiszer mennyiség hordozására. 

A túrával kapcsolatban érdeklődni Takács Ferencnél lehet, a 06 20 805 3405-ös telefonszámon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!