A VOSZ vármegyei szervezete tartott fórumot

2024.04.10. 14:40

A vállalkozók egyik legnagyobb kihívása manapság: megfelelő, motivált munkaerőt találni

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezete április 10-én tartotta éves beszámoló gyűlését és vállalkozói fórumát. A pécsi Magtár Kávézóban tájékoztatást adtak a szövetség munkásságáról és a VOSZ aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól is.

Tóth Viktória

A rendezvény Horváth László, a VOSZ Baranya Vármegyei Szervezetének elnöke nyitotta meg köszöntő beszédével.

VOSZ stratégia
VOSZ stratégia

– Baranyában több olyan vállalkozás is van, amely már a rendszerváltás óta végzi munkáját, s túlélt már több válságot. Amikor sikeres vállalkozásról beszélünk, akkor nem csak a tulajdonosról, vagy a vezetésről érdemes említést tennünk, hanem arról a széles munkavállalói körről is, akinek közvetlen családja számít a vállalkozás sikerére –

 foglalta össze Horváth László.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere is üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Horváth Zoltán, Baranya Vármegye főispánjának köszöntője következett. Tájékoztatta a jelenlévőket arról is, hogy a nemzeti foglalkoztatási szolgálat a vármegyei kormányhivatalokban működik.

 Jelenleg közel 11 ezer álláskereső van Baranya vármegyében. Ezzel az országos statisztikák végén vagyunk. Ám ezt úgy is nézhetjük, hogy ez egy potenciális lehetőség arra, hogy a cégeknek munkaerőt biztosítsunk. A vállalkozók egyik legnagyobb kihívása ugyanis: megfelelő munkaerőt találni. A mi feladatunk, a vállalkozókkal, a kamarával, a szakképző intézményekkel és az egyetemmel közösen alkalmassá tenni őket arra, hogy munkavállalói lehessenek a baranyai vállalkozóknak

 – hangsúlyozta a főispán.

A VOSZ stratégia

A köszöntők, beszédek után különböző előadások következtek, többek között hazánk és a régió gazdaságáról. A VOSZ stratégia megvalósításáról a 2023-2024-es évben Eppel János, a szövetség elnöke beszélt. Szó volt még aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről, valamint a vállalkozói fórum zárásaként a Pécsi Tudományegyetem és a VOSZ Baranya Vármegyei Szervezete között egy stratégiai együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása történt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!