Hagyomány

2024.04.03. 18:31

Régi mesterségek elevenednek fel a hétvégén két helyszínen is

Tóth Viktória

A Régi Mesterségeket Felelevenítő Közhasznú Egyesület tagjai a húsvét utáni hétvégére meghirdetett Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hetéhez kapcsolódva két helyszínen várják a kicsiket-nagyokat - ismertette Báling Aranka, a Régi Mesterségek Egyesületének elnöke.

Deér Amál fazekasműhelyében (Martonfa, Petőfi u. 16.) április 5-6-7-én délelőtt 10 és 16 óra között fogadja a látogatókat, akik készíthetnek marokedényt. Április 6-án és 7-én Négyes Tímea vezetésével kákából lehet kisebb tárgyakat, például alátétet fonni, és Angster Mari mesemondó néniként közreműködik. Megtekinthető a martonfai festett népi bútor szakkör időszakos kiállítása is.

A másik helyszínen, Szalma Valéria kerámikus Dombay-tónál lévő műhelyében (Malom u. 11.) április 6-7-én délelőtt 10 és 16 óra között várja a látogatókat. Téma: a Kárpát-medence őskori kerámiáinak készítése. A gyakorlati foglalkozás vasárnap les. Ugyanott Mentolai Jánosné Ancsa gyöngyös foglalkozást tart majd.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!