Egyetem

2024.05.27. 08:00

A Tudományfesztivál segíti a középiskolások pályaválasztását

Szeptember 19-én és 20-án a 8. Pécsi Tanuló Város Fesztivál részeként megtartják a Zsolnay Negyed E78-épületkomplexum és a Planetárium területén a XIII. Tudományfesztivált.

Czeczon Enikő

Az eseményen, aminek programját már most nyilvánosságra hozták, elsősorban elsősorban középiskolás fiatalok pályaválasztását elősegítendő tudományos és technológiai kiállítók révén nyújt élményalapú tanulást a digitális, technológia innovációk által vezetett gazdasági, ipari és technológiai fejlesztésekbe, amelyek révén a diákok tudatosan dönthetnek szakmák, valamint természettudományos hátterű szakok irányában - olvasható a Pécsi Tudományegyetem honlapján.

A fesztiválon kiemelt figyelmet kapnak az alábbi témák: robotika, környezeti és gazdasági fenntarthatóság, űrtechnológiák és csillagászat, AI/mesterséges intelligencia, hidrogénhajtás és járműtechnológia, zöld- és digitális átállás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!