Vadász- és Ifjúsági Központ

2024.05.23. 19:15

Táborozni hívják a vadászok a gyermekeket Martonfára

A vadászkamara baranyai szervezete 2024 nyarán ismét bentlakásos gyermektáborokat szervez Martonfán, a Vadász- és Ifjúsági Központban.

Máté Balázs (Pécsi Újság.hu)

A nyár folyamán négy, a vadászati kultúrához kapcsolódó tematikus táborba várják az általános iskolás, középiskolás korú gyermekeket. A vadászkürtös-, vadászkutyás-, irodalmi- és vadgasztronómiai táborokban az adott témakörhöz kapcsolódó foglalkozások mellett kirándulás, lőszimulátor, illetve esténként vadászok kíséretében vadles is várja az ifjú természetkedvelőket.

A táborokban az egész napos felügyelet mellett a tematikához kapcsolódó szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel.

Az előzetes jelentkezéseket a [email protected] e-mail címen kitöltésével fogadják az alábbi táborokba:

• Vadászkürtös ifjúsági tábor 2024. július 1-6. (hétfő-szombat)

Naponta kürtös foglalkozás a Baranya Vadászkürt Együttes közreműködésével, tábori élethez kapcsolódó szabadidős programokkal.

• Vadászkutyás ifjúsági tábor 2024. július 15-20. (hétfő-szombat)

A gyerekek különböző interaktív előadásokon vehetnek részt - akár saját kutyáikkal-, megismerkedve hazánk vadászati gyakorlatában alkalmazott egyes vadászkutyafajtákkal, fajtajellemzőkkel, valamint elsajátíthatják a vadászkutya kiképzés alapjait is, az elméleti és gyakorlati foglalkozások keretein belül.

• Irodalmi ifjúsági tábor 2024. július 29 - augusztus 3. (hétfő-szombat)

Az irodalmi táborunkba érkezők a tematikus napokon szervezett érdekes előadások keretein belül egy-egy híres és neves magyar vadászíróval ismerkedhetnek meg, így többek között elkalandozhatnak Afrikába, Indiába Gróf Széchényi Zsigmond társaságában vagy Fekete Istvántól megtudhatják, milyen az élet a Berekben. A tábor folyamán az egyéb természetközeli programok mellett olvasónaplót készíthetnek a fiatalok.

• Erdőtől az asztalig vadgasztronómiai ifjúsági tábor 2024. augusztus 12-17. (hétfő-szombat)

A fiatalok megismerkedhetnek az erdőkben található ehető és mérges gombákkal, a vadételek elkészítésével az elejtéstől, zsigerelésen, feldolgozáson át az elkészítésig, tálalásig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!