Választás

2024.05.27. 11:00

Már a Tiszta Kezeknek is van programja

A tízmilliókat kampányra elégető Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pécsi polgármesterjelöltje, Péterffy Attila még a 2019-es ígéreteit is igyekszik eltüntetni, újabb programja pedig mindeddig nincs. A jobboldal után a Tiszta Kezek Egyesület polgármesterjelöltje, Bognár Szilvia is nyilvánosságra hozta programját.

Bóka Máté Ciprián

Bognár Szilvia

A napokban mutatta be 30 pontból álló polgármesteri programját Csizmadia Péter, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi polgármesterjelöltje. Vállalása a vármegyeszékhely újraiparosításával, takarékos városüzemeltetéssel, a fiatalok, az idősek és a családok, a kulturális és a tudományos élet megbecsülésével kapcsolatban tartalmaz konkrét intézkedéseket, terveket.  A Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára által Pécsen támogatott, jelenleg is regnáló polgármester, Péterffy Attila mindeddig semmilyen, aktuális programot nem mutatott be, a 2019-es vállalásait is inkább eldugták, hiszen rengeteg ígéretét nem tartotta be a baloldali városvezető. Többek között ezen vállalások be nem tartása miatt léptek ki a Tiszta Kezek Frakció tagjai a városvezetői koalícióból, és a mostani választáson már a Tiszta Kezek Egyesület égisze alatt indulnak. Bognár Szilvia, az egyesület polgármesterjelöltje a közösségi oldalán jelentette, hogy elkészült a szervezetük programterve

Bognár Szilvia, Tiszta Kezek
Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek Egyesület polgármesterjelöltje is bemutatta programját - Fotó: Löffler Péter

A Tiszta Kezek ezeket valósítaná meg

Az egyesület a program kapcsán leszögezi, hogy egyetlen párthoz sem kötődnek jelöltjeik, "munkájuk alapja a szakmaiság, az átláthatóság és a tárgyszerűség." Céljaik között szerepel a lakáshelyzet javítása, amelyet évente száz bérlakás építésével oldanának meg. A lakásrendszert átláthatóvá tennék, növelnék a támogatott lakhatás arányát. A szociális területen a bántalmazó közegben élő gyermekek számára méltó körülményeket biztosítanának. 

– Az egészségmegőrzés érdekében a szabadtéri helyszínek azonnali fejlesztésébe kezdünk. Ez a játszóterek számának bővítését és a felnőttek fizikumát frissen tartó helyek kialakítását jelenti. Többszörösére növeljük az úszófelületet – fogalmaznak Bognár Szilviáék. A közösségi közlekedésben a menetrend betartását és a tiszta buszokat ígérnek a megválasztásuk esetében. Hozzáteszik: "olyan várost kovácsolunk, ahol a vállalkozások is otthonra lelnek, így az iparűzési adó összege – az egyre szaporodó vállalkozások befizetései miatt – az infláció mértékét meghaladó arányban növelhető".  

Ezek mellett

  •  a városon kívüli szövetségek erősítésével kereskedelmi megállapodásokat kötnek,
  • a pécsi a múzeumturizmus fellendítését, 
  • pártsemleges városi sajtó megteremtését, 
  • a könnyűzene támogatását is vállalják, 
  • valamint a köztisztaságon is javítanának,
  • és pécsi cserépfesztivált is újraindítanák. 
  • A terveik között kisközösségi kulturális helyiségek megnyitása is szerepel. 

A Tiszta Kezek Egyesület jelöltjeit a városvezetők többször is támadták. Bognár Szilviával szemben személyeskedő kirohanásokat intéztek a Pécsi Sport NZrt. vezérének, Máté Jánosnak a lejáratásokban jeleskedő lapján keresztül. Ugyanettől, az MSZP pártalapítványa által is finanszírozott laptól érkezett az a Barabás Béla a városházára, aki "sajtókapcsolati" tanácsadóként elképesztő – sértődött és gyerekes – ámokfutást hajtott végre az elmúlt években azokkal szemben, akik kritikával illeték Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltjét, Péterffy Attilát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!