görcsöny

2018.03.18. 15:35

Most a Bors nénit nézik meg a kicsik

Ha a település nevét hallja valaki, rögtön arra gondol, hogy biztosan valami rendhagyó dolog történik a kis baranyai faluban. Pár évvel ezelőtt adták át Ganxsta Zolee és a Kartel frontemberének a hídját, tavaly Demjén Rózsi szobrát, de neveztek már el teret az Unikumról és a Vilmos nevezetű italról is. Ám nemcsak erről nevezetes a település.

Zs. J.

A görcsönyi polgármester, Koncz István sokat tesz azért, hogy a községben a kulturális életnek is hagyománya legyen. Pályázatok révén sikerült elérnie, hogy évente öt-hat színházi előadást tartsanak a művelődési házban, melyeket a helyi lakosok ingyen nézhetnek meg.

Érkezett már társulat a Pécsi Nemzeti Színházból, a Harmadik Színházból és idén a kaposvári színház is tart egy előadást. Jövő héten hétfőn pedig első alkalommal gyerekszínházi műsor lesz, a Harmadik Színház a felújított Bors nénivel érkezik. A sikerdarabot délután háromtól nemcsak a görcsönyi gyermekek nézhetik meg, hanem a kővágószőlősi és pellérdi kisiskolások is eljönnek az előadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!