Mohács

2018.09.01. 14:30

Gyerekek kapnak Erzsébet-utalványt

Csaknem hatszáz mohácsi rászoruló gyermek részesülhet Gyermekvédelmi Erzsébet-utalványban, ami hétfőtől már átvehető a városházán.

M.B. (Mohácsi Újság.hu)

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek 6000 forint értékű, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek 6500 forint értékű utalványra jogosultak. A ruhaneműre, tanszerre, élelmiszerre beváltható utalványok személyi igazolvánnyal vagy meghatalmazással vehetők át a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának 18-as irodájában.

Az idei évtől a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jövedelemhatára alapesetben az öregségi nyugdíjminimum 130 százalékáról 135 százalékára, míg a tartósan beteg, fogyatékos gyermek, gyermekét egyedül nevelő szülő, valamint nagykorúvá vált, még tanuló fiatal felnőtt esetében pedig 140 százalékról 145 százalékra emelkedett.

Ez azt jelenti, hogy az egy főre jutó jövedelemhatár jövőre alapesetben 38.475 forint, tartósan beteg, fogyatékos gyermek, gyermekét egyedül nevelő szülő, valamint nagykorúvá vált, de még tanuló fiatal felnőtt esetén 41.325 forint.

Ők vehetik igénybe az ingyenes, illetve kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést, valamint egyes esetekben a szünidei gyermekétkeztetést, s nekik jár a szóban forgó Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány is.

Az utalvány az elfogadására szerződött szolgáltatóknál fogyasztásra kész étel, ruházat és tanszer vásárlására használható fel, kizárólag Magyarország területén, a kibocsátását követő év december 31. napjáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!