Jön a hollywoodi sztár

2018.08.22. 09:00

Oscar-díjas művész lép fel a Kodály Központban

Gustavo Santaolalla többszörös Oscar-, Golden Globe-, Grammy-díjas zeneszerző és előadóművész a Plácido Domingo Classics eseményén a Pannon Filharmonikusokkal lép színpadra augusztus 31-én, a pécsi Kodály Központban.

Mészáros B. Endre

A világszerte ünnepelt művész, a spanyol nyelvű latin-amerikai rock egyik megteremtője, a Bajofondo frontembere első alkalommal lép fel Magyarországon. A 80-as évek óta a nemzetközi zeneipar egyik legsikeresebb embere, többek között a Bábel, Az úton, a 21 gramm, és a Meryl Streep főszereplésével bemutatott Augusztus Oklahomában kultikus filmek zenéjét is ő szerezte.

 

Magony Andreas Zsolt, a Plácido Domingo Classics társproducere elmondta, hogy a nagyszabású koncert nem csak hollywoodi hangulatot ígér, hanem zene tekintetében maga „Hollywood” érkezik Pécsre. Hosszú hónapok alatt sikerült elérni, hogy Gustavo Santaolalla Magyarországon is fellépjen, és ebben meghatározó Plácido Domingo szerepvállalása, valamint a fesztivál múlt évi nemzetközi sikerű bemutatkozása. Gustavo egy fantasztikus művész, és egy különleges ember, akinek az életében a család, a hit különösen fontos szerepet játszik. Az elmúlt évek legnézettebb dokumentumfilmjének, a Leonardo DiCaprio által megálmodott, és 2016-ban bemutatott „Özönvíz előtt” produkció társzeneszerzője mindössze négy napot fog Magyarországon tölteni. Stábunknak különösen nagy megtiszteltetés, hogy az argentin származású művész első magyarországi fellépését szervezhetjük – mondta a társproducer.

Pécs városa és egyben Magyarország a múlt évben egy különleges és kivételes lehetőséget kapott, hogy a Plácido Domingo nevével fémjelzett, nemzetközi fesztivált évente megrendezhetik hazánkban. Ennek köszönhető, hogy a hollywoodi szupersztár, az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb spanyol ajkú zeneszerzője, Gustavo Santaolalla Pécsett lesz látható. A Pannon Filharmonikusok zenekarral egy fergeteges estre készülnek, ahol a népszerű filmzenék, musicalslágerek mellett a tangó is helyet kap. A kivételes programnak Gallusz Nikolett a vendége, és Csányi Valéria a karmestere.

Pécsett soha nem járt még olyan filmzenei világsztár, mint Gustavo Santaolalla, és örülök, hogy ismét egy exkluzív programot mutathatunk be a pécsi, és a hazai közönségnek egyaránt – tette hozzá Magony Andreas Z. társproducer.

Címkék#domingo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!