Itt maradt a társulatnál

2018.09.12. 14:00

Egy igazán jó filmre vágyik a „mesés” színésznő, Bach Zsófia

A társulat harmada végzős színművészetis hallgatókból áll már a Pécsi Nemzeti Színházban. A tíz fiatal közül Bach Zsófiát A muzsika hangjába szerződtették, de már a negyedik újabb darabban kapott szerepet azóta.

Mészáros B. Endre

– Honnan érkezett?

– Budapesten nőttem fel, de a Kaposvári Egyetemen vagyok végzős színművészeti tagozaton Eperjes Károly osztályában. Osztályunkból Bergendi Barnabás, Bera Márk, Arató Ármin, Takaró Kristóf is itt tölti az utolsó, gyakorlati évét.

– Mi visz napjainkban egy fiatalt erre a pályára, hiszen sokkal kevesebb már a film, s jobban szétoszlik a népszerűség is?

– Tény, hogy sokkal többen vagyunk a pályán, mint mondjuk fél évszázaddal ezelőtt, hiszen Marosvásárhelyt is ideszámítva három egyetemen zajlik a képzés, továbbá jó néhány magánstúdió működik. Az egész úgy kezdődött, hogy 12 éves koromban egy barátnőm elhívott a Földessy Margit Stúdióba, ami aztán megváltoztatta az életem.

– Kik a színésznők, akik nagy hatással voltak a választására?

– Fullajtár Andrea meghatározó volt számomra, az ő típusa nagyon nagy hatással van rám a színpadon. Az itteni társulatból Herczeg Adriennt is ilyen erős nőnek látom, aki kiáll a szerep és a maga igazáért.

– Hogy jött Pécs a képbe?

– Először A muzsika hangjára szerződtettek, de aztán Rázga Miklós látta a kaposvári vizsgánkat, ahol A vágy villamosában Blanche-ot játszottam és elhívott az egész évadra.

– Milyennek látja a színpadi jövőjét?

– Nem beszéltünk még erről, de örülnék a PNSZ-ben a folytatásnak. Nem volt korábban semmiféle kötödésem ide, de a város igen hamar a szívemhez nőtt, a közösség rendes és befogadó, így jól érzem magam, a munkáimmal pedig igen elégedett vagyok, mert mindegyikből sokat tanulhatok.

– Jó vagy rossz, hogy tíz fiatal is idekerült egyszerre?

– Szerintem nagyon hasznos egy ilyen vérfrissítés, és nem érzékelem, hogy a törzsgárda neheztelne ránk. Sőt! Herczeg Adrienn, Köles Ferenc, Józsa Richárd, Vlasits Barbara hihetetlenül nyitott és segítőkész, a korábbi generációkból pedig Unger Pálmát és Uhrik Dórát emelném ki, de igazából bárkit mondhatnék.

– Alkatának köszönhető, hogy több meseszerepet is kapott?

– Én az egyetemen többnyire 40 éves, kiégett nőket játszottam, de Eperjes Károly figyelmeztetett, az életben ez messze nem így lesz! A muzsika hangját egyébként nem tekinthetjük mesének, a hamarosan látható A pokoli puncs-pancsot már inkább, a Magyar Elektrát semmiképp, A mecseki tigris pedig műfajilag nehezen meghatározható, nagyon izgalmas történet mesés elemekkel.

– Nem egyedül van Bach-lányként a szakmában.

– Leszögezném, csak névrokonom Bach Szilvia humorista és Bach Kata is, a Vígszínház művésze.

– Mire vágyik színészként?

– Egy igazán jó filmre, mely az én problémáimról is szól, valamint egy kis kicsapongásra egy független színpadon, családias közegben.

– Hogy lazít egy színésznő?

– Szenvedélyesen szeretek futni. Ha pár nap kimarad, már rosszul érzem magam. Ha pedig nekiindulok, akkor úgy 7-8 kilométert futok, de futópadon, hogy a térdeimet kíméljem.

Az ifjú hölgy Budán nőtt fel

Bach Zsófia 1994-ben született Budapesten. A Marczibányi téri Kodály-iskolába járt, ahol a karnagy édesanyja is tanította, miként az öccsét is, aki most 20 esztendős. Együtt énekelt a Városmajori Gimnázium Angelica leánykarában Györfi Annával, a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában érettségizett. A Kaposvári Egyetem színművészeti szakán ötödéves Eperjes Károly osztályában. Hajadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában