hangfoglaló

2018.10.08. 11:07

Pécsett zárul a Nemzeti Kulturális Alap jubileumi turnéja

Október 13-án Pécsett zárul az NKA25 – Hangfoglaló turné – Petruska és iamyank is ott lesz a Szabadkikötőben.

bama.hu

A szeptember végén indult NKA 25 – Hangfoglaló turné a Nemzeti Kulturális Alap negyedszázados fennállását ünnepli rengeteg programmal: kiállításokkal, filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel és persze koncertekkel szerte az országban, sőt a határon túl is. A 25 napos turné keretében többek között Debrecentől Szegeden és Veszprémen keresztül Pécsre is ellátogatnak a Program támogatottjai, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

A Szabadkikötőben október 13-án, szombaton, a városban első alkalommal valósul meg a Backstage fórum. A szakmai beszélgetésen 19 órától a moderátor Rónai András vitatja majd meg a különleges felállású zenekarok mibenlétét Jehan Paumero-val, a pécsi illetőségű Psycho Mutants gitáros-harmonikás tagjával és az Artisjus Junior-jelölt, I. Magyar Klipszemle díjnyertes Petruska Andrással. Utána A Dal 2016 döntőt is megjárt dalszerző-énekes feláll a kerekasztaltól és beindítja az estét zenéjével, mely a magyar folklórt és a rock’n’rollt ötvözi humoros és szuggesztív előadásmódban. Utána a mindig különleges zenei világokban szálló Atreyu’s Horse by iamyank varázsolja el a közönséget álmodozó future-electronicájával, hogy egy belső utazásra invitáljon mindenkit a saját elméjébe – lezárva és megünnepelve ezzel a Hangfoglaló turnét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában