kodály központ

2019.02.17. 18:30

Gálaműsort rendeznek hazai operasztárokkal

Csibészek a Csibészekért címmel nagyszabású gálaműsort rendez a Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend.

Mészáros B. Endre

A jótékonysági est teljes bevételét a csíksomlyói árvaházak kapják meg. A legnevesebb magyar operaénekesekkel közös előadás március 18-án lesz a Kodály Központban. A hazai operacsillagok közül fellép Kolonits Klára, Wiede­mann Bernadett és Kovácsházi István, a Magyar Állami Operaház vezető szólistái, valamint Molnár Levente, a Magyar Állami Operaház erdélyi származású fiatal baritonistája, a New York-i Metropolitan Operának ünnepelt sztárja. Továbbá Dinyés Dániel zongoraművész és Szécsi Máté operaénekes, a ZsÖK programigazgatója fogtak össze a Pécsi Balettel és a VoiSingers kórussal egy káprázatos gálaelőadásra.

Az est bevételéből tartós élelmiszert, játékot és műszaki cikkeket vásárolnak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt kétszáz magyar árva gyermeknek.

A gálaműsor házigazdái: Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész valamint Szécsi Máté operaénekes, az est megálmodója, aki már 20 esztendeje szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány­utakat.

A jótékonysági esten mutatja be a Pécsi Balett: Belső vonzás című új, egyfelvonásos produkcióját, melynek koreográfusa Molnár Zsolt, a társulat Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas ifjú tehetsége. A második részben az operairodalom gyöngyszemei csendülnek fel a világhírű operaénekesek előadásában, Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével, majd a VoiSingers meglepetéskoncertje következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában