Pécs

2019.04.13. 17:15

Leporolják Cserháti Zsuzsa legjobb dalait

„Mennyit ér egy nő?” – címmel rendeznek Cserháti Zsuzsa emlékestet a PTE dr. Romhányi György Aulájában, vagy ahogy beépült a köztudatba: a POTE Aulában.

Mészáros B. Endre

Mohácsi és pécsváradi zenészek immár a második legendás hazai énekes dalaival állnak elő, Máté Péter-programjuk ugyanis az egész régiót nagy sikerrel járta be, most pedig Cserháti Zsuzsa olyan közkedvelt számaival jelentkeznek, mint a Hamu és gyémánt, vagy a Száguldás, Porsche, szerelem.

„Ha én szeretek valakit, akkor mindent szeretek, ami hozzá kötődik” – nyilatkozta egyszer Cserháti Zsuzsa. Az már nyílt titok, hogy a szerelem végigkísérte egész életét, s végül az igaz szeretetet a családjától, a zenétől kapta meg. Ízig-vérig „Nő” volt, és büszkén vállalta is ezt a szerepet minden helyzetben. Mindemellett bizonyosan ő is feltette magának néhányszor a kérdést: „Mennyit ér egy nő?”

A Mohácsi Zenészek Baráti Köre egy másfél órás nagykoncert keretében igyekszik most erre választ találni. Április 18-án 18.30-kor lesz az esemény, és a Cserháti Zsuzsa emlékesten a gyönyörű dallamokat két énekesnő, Szujó Szabina és Apaceller-Czigola Orsolya igyekszik visszaadni, felidézve a jellegzetesen erős, rekedtes hangú énekesnő hangzásvilágát.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában