Szigetvár

2019.05.25. 16:45

Maradandó élményeket ad a közös zenélés

Olyan zeneszerető, tehetséges baranyai gyerekeknek nyújtottak fellépési lehetőséget a közelmúltban időről időre a szigetvári Vigadóban, akik máshol nem tudnának bemutatkozni.

T. V.

Nemrég közel 200 gyermek énekelt együtt a Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskolában működő Kis Szívhúrosok zenekarral. Az együttes 32 tagja mögött 10 általános iskola és egy óvoda növendékei és tanáraik álltak. A koncerten a járás általános iskoláinak tanulói a Kicsik vagyunk, muzsikálunk című kiadvány dalait énekelték,18 magyar népdalfeldolgozás hangzott el. A műveket az azóta elhunyt Gersy Károly, illetve Tölgyesi Rita zenetanárok által készített kamarazenei gyűjteményből válogatták.

A kezdeményezés célja az volt, hogy olyan maradandó élményt nyújtsanak a fellépő gyerekeknek, ami kedvet csinál nekik a folytatáshoz, a közös énekléshez, a zene és hangszer tanulásához. Az összefogás a szülők szerint is példaértékű. Molnár Kretek Lívia édesanya így fogalmazott ezzel kapcsolatban: Az együtt zenélés és éneklés élménye életen át tartó emlékekkel ruházza fel gyermekeinket és olyan személyes élményt adhat számukra, mely mind emberi kapcsolataikra, mind pedig további életükre jó hatással lehet.

A rendezvénynek akkora volt a sikere, hogy úgy érezték, folytatniuk kell. Decemberben karácsonyi és ünnepi dalok átiratait énekelve töltötték meg a Vigadót a gyerekek és tanárok. A lelkesedés nem ért véget, tavaszi hangversenyükön, május 8-án szebbnél szebb népdalok, kórusművek csendültek fel a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!