Armel Operafesztivál

2019.07.14. 14:13

A siker ecuadori énekesekkel jött

Mint ismeretes, a pécsi Pannon Filharmonikusok kezdettől aktív szereplője a nemzetközi Armel Operafesztiválnak, mely 12 éve nagy sikerrel zajlik nemzetközi tévéközvetítésekkel.

Mészáros B. Endre

Fotó: Kállay-Tóth Anett

Az idei versenyt a múlt héten Budapesten a Művészetek Palotájában rendezték, ahol a Pannon Filharmonikusok előadásában, Bogányi Tibor vezényletével Alföldi Róbert rendezésében Mozart: Don Giovanni műve óriási közönség- és szakmai sikert aratott. Öt operabemutató közül választotta a legjobbnak a közönség és a bemutató érdekessége többek között az volt, hogy a MusArtEH (Ecuador) társulat adta az énekeseket, a Pannon Filharmonikusok a zenei kíséretet. A Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor dirigálta, aki nem először vesz részt Armel produkcióban: 2015-ben Zürichben, a Tinhalleban vezényelte a pécsi zenekart, 2016-ban Londonban pedig a Cadoghan Hallban.

Operaelőadásban azonban először dolgozott Armel produkcióban és Alföldi Róberttel, melyről így összegzett: „Kiemelkedő, történelmi teljesítményt nyújtott az ecuadori MusArThe társulat. Ecuadorban ugyanis nincs hagyománya az operajátéknak, ők azonban kivételes színvonalon abszolválták az opera előadását. Nagyon inspiráló munka volt, a zenekar hatalmasat teljesített és nagy élmény volt Alföldi Robival együtt dolgozni, aki egy életvidám, modern, felejthetetlen gegekkel tűzdelt, mai korra reflektáló rendezést vitt színpadra.”

A közönség el volt ragadtatva, de a zsűri tetszését is elnyerte a produkció, melyet Különdíjjal jutalmaztak, valamint a fesztivál legjobb előadójának a Leporellót alakító Ricardo Panelát választották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!