kultúra

2019.07.18. 11:10

Nagykorú lett a Vivat Bacchus

Felnőttkorba lép ebben az esztendőben Magyarország egyik legismertebb a capella formációja, a Vivat Bacchus énekegyüttes: a népszerű bordalnokok éppen 18 éve vannak a pályán.

Mészáros B. Endre

Fotó: DOMJAN ENDRE

Mint Szentgyörgyváry Pétertől, az együttes vezetőjétől megtudtuk, 2019 szeptemberében lesz a születésnapjuk, a nagy esemény megünneplésére pedig a Kodály Központban rendeznek nagyszabású koncertet október 11-én Vivat Bacchus 18 – nagykorúak lettünk címmel.

Ezúttal is rendeznek borkóstolót a hangversenyszünetben, és nem is akármilyen felhozatalra lehet itt készülni, ugyanis az ország minden részéből (Tokajtól a Kunságon át Villányig) hét pincészetet hívnak meg. Azért hetet, mert éppen héttagú most az énekegyüttes. Jönnek a nagy alkalomhoz illően sztárvendégek is, ahogy azt a Vivat Bacchustól ugyancsak megszokhattuk, hiszen felléptek ők már Ákossal, valamint Mező Misivel is. Ezúttal a különleges vendégszereplők Tóth Vera és Rudán Joe lesznek. Az egész estés program pedig két és fél óra vidám zenét ígér.

Mint Szentgyörgyváry Pétertől megtudtuk, az együttes népszerűsége országszerte töretlen, évente száz alkalommal lépnek fel a legkülönbözőbb helyeken, s gyakran a határon túl is. Ezen az ünnepi koncerten pedig az együttessel kapcsolatos kulisszatitkokat is elárulnak, a koncertélményekbe, a közeljövő terveibe avatják be a közönséget, zeneileg pedig újdonságokat is bemutatnak.

A Vivat Bacchus rövid éremkollekciója: 2001-ben alakultak, 2011-ben megkapták Pécs Művészeti Díját, 2012-ben Baranya Kulturális és Sajtó Díját, 2014-ben a Pro Vino Hungarico Díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában