Jó kapcsolat

2019.08.25. 18:11

Vendégségbe hívták Szigetvárra a török fúvósokat

Az Edirnei Városi Fúvószenekar augusztus 22-től 26-ig Szigetváron tölt pár napot.

Dunántúli Napló

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar idén tavasszal – immár másodszor – meghívást kapott Törökországba, Edirne-be, a város legnagyobb ünnepségére, a nemzetközileg is számon tartott Borjúmáj Fesztiválra. Deichler András karnagytól megtudtuk, viszonzásképpen a fúvószenekar, a Szigetvári Fúvósokért Alapítvány és Szigetvár önkormányzatának vendégeként az Edirnei Városi Fúvószenekar augusztus 22-től 26-ig Szigetváron tartózkodik.

A vendégzenekar pénteken Pécs nevezetességeivel ismerkedtek meg, és térzenét adtak a Széchenyi téren. Szombaton a Magyar–Török Barátság Parkban koszorút helyeztek el, és megtekintik a Zsibóti Szőlőhegyen folyó ásatásokat is, ahol megtalálták Szulejmán szultán egykori településének maradványait. Délután 17 órai kezdettel lesz a helyi és a vendégzenekar közös hangversenye, ami a Zrínyi téren bevonulással kezdődik, ezt követi a Szigetvári Zrínyi Miklós Hagyományőrző Sport Egyesület bemutatója. Ezután menetzenével átvonultnak a várba, ahol a két együttes ünnepi hangversenyét tartották. A török fúvósok vasárnap Szigetvár történelmi emlékeivel ismerkedtek meg, és a gyógyfürdőben is töltöttek egy kis időt vendéglátóik kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában