kritika

2019.08.18. 16:55

Nagyszerű előadás zárta le a szezont

Tíz vidám színjátékot mutattak be idén a Pécsi Nyári Színházban, a Káptalan utcai szabadtéri színpadon. A hagyományoknak megfelelően minden bemutatón igazi sztárparádé volt, Pécsett játszott többek között Hernádi Judit, Szabó Kimmel Tamás, Kern András és Nyertes Zsuzsa is. A színdarabok között voltak jók és kevésbé jók, a nyári színházi szezon utolsó előadása, a Nicsak, ki lakik itt?! az előbbiek közé tartozott.

T. V.

Az ismert és népszerű hazai színészek természetesen ebből a darabból sem maradhattak ki, a főbb szerepekben Beleznay Endre, Gesztesi Károly, Vanya Tímea és Száraz Dénes tündökölt. Az alapszituáció Eric köré rendeződik, aki egy házban lakik feleségével és albérlőjükkel. A férfi munkanélküli, de ezt a neje nem tudja, így inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.

A sodródó lendületű, rendkívül szórakoztató darab mély értelmű, elég erős társadalomkritikát fogalmazott meg. A főszereplő ugyanis nem bűnöző, nem akart csaló lenni, de elég volt egy rossz döntés, és máris beindult a lavina. Hiába próbálja megoldani szorult helyzetét, nem megy neki egyedül, ezért kerül bele albérlője, és hóbortos nagybátyja is a hazugságspirálba. Majd jön a különös fordulat, ami egy pillanat alatt megoldja a problémát.

A poénok működtek, szinte nem telt el perc nevetés nélkül. A közönség soraiban ülve valószínűleg senki sem bánta, hogy jegyet váltott az előadásra, két óra jókedvet kapott érte cserébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában