komolyzene

2019.09.11. 09:30

Kis városokban indulnak turnéra a Pannon Filharmonikusok

Aranypor csordogál a homokórában, ez az ábra látható a Pannon Filharmonikusok Aranyfedezet című évadismertető füzetének borítóján, mely tegnap jött ki a nyomdából. És benne a programok valóban aranyporminőséget ígérnek.

Mészáros B. Endre

Az új évadban itthon és külföldön több mint kétszáz hangversenyt ad a zenekar és a tagjaiból alakult kamara formációk. Újdonság, hogy a régió ötezer főnél nagyobb településein kamara koncertturnét is szerveznek, s muzsikusaik félszáz alkalommal lépnek fel.

A bérletsorozatok sajátossága, hogy a Kodály bérlet elsősorban Gilbert Varga, a Breitner sorozat viszont Bogányi Tibor ízlése és válogatása alapján készült. Előbbi főként francia szerzőkben dúskál és kisebb létszámú zenekari felállással számol, míg Bogányi Tibor a 9. évadát kezdi és halad az általa kitaposott ösvényen, olyan ismert nagyzenekari műveket megszólaltatva, mint például Bruckner VII. szimfóniája. Sőt, lesz egy közös koncertjük is: a PFZ koncertmester, Bánfalvi Zoltán új szerzeményét ősbemutatójával, melyben Bogányi Tibor csellistaként, Gilbert Varga karmesterként áll színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában