Premier

2019.10.28. 15:20

Eltáncolják sikereiket a fővárosi közönségnek

A Pécsi Balett egy héten belül két nagy sikerű előadással szerepel a fővárosban. A Rómeó és Júliát szombaton már bemutatták a Nemzeti Táncszínház színpadán, a Carmina Buranát pedig november 2-án játsszák el a Művészetek Palotájában.

Mészáros B. Endre

Pécs, 2017. szeptember 1. A Pécsi Balett táncosai a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen a Kodály Központban a magyar felsõoktatás napján, 2017. szeptember 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Pécsi Balett Rómeó és Júliája a Kortárs balett bérlet első előadásaként ment. A világirodalom legismertebb szerelmespárjának történetét Vincze Balázs rendező-koreográfus és Molnár Zsolt társ-koreográfus álmodta színpadra 2018-ban. A balett a jól ismert Shakespeare-dráma szenvedélyes 21. századi táncszínpadi változata.

November 2-án a Müpa Fesztivál Színházában pedig a Carmina Burana budapesti premiere lesz a pécsi balett­együttestől. A darabot szeptember közepén mutatták be Pécsett, azóta is nagy sikerrel van műsoron, de a fővárosban is elővételben elkelt rá az összes jegy. Az egyedi alkotói koncepciót, a Földön túli fantasy történetet látványos szenikai megoldások teszik még izgalmasabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában