arckép

2020.07.22. 17:30

A Sárkányszívben nyúlfarknyi szerepe van László Csabának

Színes szerepek egy színes egyéniségnek, erről szól a nyár László Csabának, aki a minap még pécsi filmforgatásban segédkezett, a pár nap múlva esedékes monumentális musicalben szervezkedik Orfűn, augusztus elején pedig a Káptalan utcai szabadtérin fog családi drámában színpadra lépni.

Mészáros B. Endre

– Milyen filmet forgattak?

– A Csiki-csuki tévéjáték felvétele volt a Harmadik Színházban, én gyártásvezetőként segédkeztem a rendező-producer Moravetz Leventének.

– A következő nagy falat a Sárkányszív musical lesz Orfűn?

– Igen, ott asszisztens leszek. Bár Sárkányszív a cím, a darabban csak nyúlfarknyi szerepem van, viszont a feladatom oroszlánrészét a program lebonyolítása jelenti. Nem kis munka ez, mert több mint hatvan embert kell mozgatni, többek között lovas kaszkadőröket, tűznyelőket, mazsoretteket és akrobatákat.

– Mióta színész Pécsett?

– Az első nagyobb szerepem a Segítség, komolyzene! ifjúsági koncertsorozatban volt, ahol három éven át Hamar Zsolt mellett vezettem a műsort. Aztán játszottam a Pécsi Nemzetiben több darabban, például a lányommal együtt az Ötödik pecsétben. Rebeka akkor még elsős általánosba járt, nem ismerte a betűket, úgy tanulta meg a szöveget, hogy felolvastuk neki. Most viszont ősztől az érettségi után várhatóan újra a PNSZ-ben folytatja, a János király visszatér című ifjúsági darabban. Én aztán a Harmadik Színházba kerültem, és hét éve vagyok ott színész.

– Mit emelne ki az eddigi pécsi szerepei közül?

– Minden a Harmadikhoz kapcsolódik. Első helyen áll a Bányavirág főszerepe, A Piszkavas epizód jellegű karaktere, mert nagyszerű dolog Füsti Molnár Évával és Bacskó Tündével együtt játszani, valamint a Klamm háborúja diákszínházi előadás, mellyel járom a pécsi középiskolákat.

– A Pécsi Nyári Színházban A szent család előadás nyomozója. Milyen a viszonya ezzel a szereppel?

– Hihetetlen jól alakul számomra ez a nyár. Ebben a darabban Vári Évával játszhatom együtt, a Sárkányszívben Besenczi Árpáddal, a munkám több ponton is összeköt Moravetz Leventével, ők pedig azok a színészek, akiket én fiatalon példaképemnek tekintettem.

Lehetne marós-esztergályos is

László Csaba 1972-ben született Budapesten, ahol a gyerekkorát is töltötte. Aztán édesapja szénbányásznak állt István-aknán, így a pécsi Jókai Mór Általános Iskolában ballagott, majd az 500. számú Szakképző Iskolában érettségizett gépi forgácsolóként. Zalaegerszegen elvégezte a színészképző stúdiót (Széll Horváth Lajos, Tamás Éva és Molnár Adrienn volt az iskolatársa), majd a zalai városban hét évig volt színész. Pécsett dolgozott a Pannon Filharmonikusoknál, játszott a PNSZ-ben, hét éve van a Harmadik Színházban. Rebeka lánya 18 éves, ugyancsak színésznek készül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!