Ismét forgott a kamera

2021.05.05. 13:09

Második nagyfilmjüket készítették el a pécsi horrorfilmesek

Befejezte második nagyjátékfilmje forgatását a Horror Stories of Pécs csapata, már csak az utolsó simítások vannak hátra, hogy teljesen kész legyen. A forgatás érdekességeiről és a további tervekről a rendezővel, Németh Józseffel beszélgettünk.

Mészáros Rita

– Kész van már az új film?

– Még nem teljesen, de a forgatást befejeztük, az utolsó simítások vannak hátra. Ez a második nagyjátékfilmünk, amely Az örökös címet kapta. A történetről nem szeretnék sokat elárulni, de annyit elmondhatok, hogy egy fiatal párról szól, akik egy csendes, vidéki lakást szeretnének venni. Találnak is egy nekik tetszőt, de ott nem az vár rájuk, amire számítottak.

– Hogyan zajlott a forgatás?

– A jelenetek többségét Magyaregregyen vettük fel, de Pécsen is forgattunk. A munkát tavaly júniusban kezdtük, novemberben leálltunk, majd egy hónapja újrakezdtük, hogy a hátralévő jeleneteket is felvegyük. A forgatás után döbbenten fogadtuk a hírt, hogy a filmben is szereplő színésztársunk, alapítónk és jó barátunk, Czuppon Attila elhunyt. Így mélyebb érzelmi töltetet kapott a mű, amit az ő emlékének ajánlunk.

– Hol mutatják be a filmet?

– Ahogy az elsőt, úgy ezt is az Uránia moziban szeretnénk, erről szóban már megállapodtunk a vezetőséggel. A bemutató időpontja természetesen a kormányzati intézkedésektől függ, reméljük, hogy május végén már sort keríthetünk rá.

– A jó képek mellett a zene is fontos a filmben. Ezen a téren is kaptak segítséget.

– Igen, négy előadóval állapodtunk meg, így a pécsi Rumproof, a Kispál és a Borz, Ganxsta Zolee és a Groovehouse dalait is felhasználhattuk. Utóbbinál kihívás volt, hogy egy horrorfilmben hogyan helyezzük el, de sikerült megoldani. Ganxsta Zolee pedig már korábban is segített nekünk, A Baba című filmünkben hallható a zenéje.

– A forgatásnak vége, de mi a következő lépés?

– A filmmel komolyabb tervem van, szeretnék hozzá feliratot készíteni, és akár tengerentúli fesztiválokra eljuttatni. Úgy gondolom, lenne esélye. Igaz, hogy vannak technikai hiányosságok, de azon kívül mindent jól megcsináltunk, a színészek is ügyesen játszottak. Jobban sikerült, mint a korábbi produkciók, és ez volt a célunk. Ezek után egyébként egy kis pihenést tervezek, de gondolkodom már egy komolyabb témájú rövidfilmen is.

Kanadából is jött nemzetközi elismerés

A Horror Stories of Pécs csapata már 2017 óta szórakoztatja nézőit a hosszabb, rövidebb filmekkel. Első, 51 perces filmjük A Panel címet kapta, majd ezután jött A Baba, amelyben egy japán baba szedi áldozatait. Ezután rövidebb – mindössze párperces – produkciókat készítettek. Első nagyjátékfilmüket, az Egy sorozatgyilkos balladáját 2019-ben mutatták be. Nemrég komoly elismerésben részesültek, a kanadai 15 Second Horror Film Challenge-en a „Best Film” kategóriában 2. helyezést érték el a 10.31 című kisfilmükkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!