Szórakozásra fel!

2021.06.07. 16:45

Látványos műsorban éled újra a harkányi legenda

A harkányi művelődési ház 2020-ban sikerrel pályázott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél, az elnyert 10 millió forint támogatásnak köszönhetően ebben az évben egy különleges és látványos zenéz-táncos produkcióban dolgozták fel Harkány város és a térség legendáját.

Zs. K.

A harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendája című előadás Herendi Ferenc, a Művelődési Ház igazgatójának ötlete nyomán készült el, az ördög hangját Rudán Joe adja, a mesélő Szentgyörgyváry Péter siklósi várkapitány lesz, zenéjét Szentgyörgyváry Balázs (Made in B) szerezte, és a Kitaibel Pál Általános Iskola diákjai táncolnak benne.

A rendelkezésre álló forrásból finanszírozták a zenei produkciót, az énekesek tiszteletdíját, a jelmezeket, a digitális hátteret, illetve a tánckoreográfiát, valamint a pályázat keretében a nagyközönség számára az országban hét alkalommal LED-fallal ellátott mobil színpadon tudják bemutatni az előadást. Az ősbemutatóra egy egész estés program keretében június 19-én kerül sor Harkányban, a Zsigmondy sétány szabadtéri színpadán.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában