A hit megtartó ereje

2021.07.04. 17:22

A püspök áldotta meg a kálváriát Gödrén

A települést német ajkú emberek alapították, számukra fontos volt a hit megtartó ereje, ezért templomot emeltek, majd kálváriát is építettek.

T. V.

A kálvária felújítása, új stációképek elkészítése, illetve a kápolna renoválása történt meg egy nyertes pályázat eredményeképpen. A községben a napokban tartott ünnepségen Felföldi László megyéspüspök áldotta meg a gödrei kálváriát és keresztutat a Kálváriadombon.

Gelencsér Gábor polgármestertől megtudtuk, hogy a helyi német és roma nemzetiségi önkormányzatok anyagilag is hozzájárultak a kivitelezéshez, így egy összefogás eredményeképpen újulhatott meg a terület.

Az eseményen Oszlár Andrásné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Gelencsér Gábor is beszédet mondott. A polgármester ebben kitért arra is, örvendetes, hogy az elmúlt mintegy nyolc évtizedben mindenki a maga módján, lehetőségeihez mérten igyekezett megóvni, megőrizni a kálvária állapotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában