elismerés

2021.07.11. 12:18

Vasárnap este adják át a Tüke-díjakat a bazilikában

Idén 18. alkalommal rendezi meg július 11-én este 6 órától a pécsi bazilikában a Tüke Alapítvány Kuratóriuma a Tüke-díj, illetve 4. alkalommal az Ifjúsági Tüke-díj átadóját. Az ünnepi szentmisét Felföldi László megyés püspök celebrálja, az elismerések átadását követően a program a Dóm Kőtárban folytatódik.

MW

Laufer László

Mint Halmos Gábor, az alapítvány egyik kurátora elmondta, a múlt értékeire figyelő polgári kezdeményezés indította útjára 18 évvel ezelőtt egy, az értékek megbecsülésére fókuszáló, különleges rendezvényt. Az akkor elvetett mag ma egy terebélyes fává növekedett. Az első Tüke-díjas Angszter József volt, akit azóta huszonnégyen követtek a példaképek sorában. Örömteli az is, hogy a fiatalok kimagasló teljesítményeire is figyelve már öten büszkélkedhetnek teljesítményük elismeréseként az Ifjúsági Tüke-díjjal.

– A városunkban sok önzetlenül tevékenykedő civil közösség is működik, akik csendben szolgálják a pécsi polgárságot. Az ő elismerésük is fontos számunkra. A példaképnek állított személyek és közösségek élete és munkássága évről évre, követőkre talált. Sokan vannak, akik elismerést érdemelnek, nem könnyű a választás. Erre tanú az elmúlt 18 emlékező esztendő is – hangsúlyozta Halmos Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában