Diósviszló

2021.08.28. 10:10

Diós települések találkoznak szombaton

Zs. K.

Gyenesdiásra utazott egy nagyobb létszámú diósviszlói csapat a 14. Országos és 11. Nemzetközi Diós Települések Találkozójára.

A küldöttség minden évben részt vesz a találkozón, mely egyébként Gyenesdiás polgármesterének kezdeményezésére indult útjára 2007-ben, és mindig más település ad otthont a rendezvénynek. A mai gyenesdiási programon a házigazdán kívül Diósjenő, Dióskál, Diósd, Diószeg, megyénkből Diósvisz­ló, valamint a határon túlról Bihardiószeg, Diósförgepatony, és Zentagunaras vesz részt. A programon hagyományosan minden település polgármestere bemutatja a települését, és hagyományait, sokan táncos, zenés műsorral készülnek. A diósviszlóiak ormánsági töltött káposztát készítettek, melyet az Ízek utcájában kínálnak majd a találkozó résztvevőinek.

A baranyai Diós település egyébként 2018-ban adott otthont a találkozónak, onnan Dióskálra gurult a nagy, fából faragott vándordió, tavaly pedig a pandémia miatt elmaradt a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában