Művészeti központ

2021.09.28. 18:30

Közös munka segíti a folyamatos fejlődést Mohácson

A Mohácsi Tankerületben zajló beruházások során adták át a napokban a felújított Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskolát, amelyre pályázati és egyéb forrásokból az elmúlt évek során csaknem 300 millió forintot fordítottak.

Máté Balázs (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Az iskola átadási ünnepségén a tankerület igazgatója felidézte, 2016 elején adták át a Mohácsi Tankerület első nagy beruházását, akkor a Brodarics István Általános Iskola tornaterme, megújult udvara, sportpályája, játszóudvara készült el mintegy 340 milliós beruházás keretében. Egy évvel azt követően a Petőfi Sándor kollégium épületét újították fel, majd következett a gimnázium, amire 150 millió forintot költöttek – olvasható a Mohácsi Újság.hu hírportálon.

Hozzátette, a városban jelenleg is zajlanak beruházások az oktatási intézményekben: a Széchenyi iskolát bővítik és teljes egészében felújítják, a Brodaricsban természettudományos szaktantermet alakítanak ki, felújítják a sport- és a futópályát, s épül a gimnázium új tornacsarnoka is.

Ezek között került sor a művészeti iskola fejlesztésére, amelynek fő célja az volt, hogy az egykori művelődési házból valódi művészeti iskola legyen. A tankerületi központ már a kezdetektől, 2014-től, próbálta szebbé, használhatóbbá, barátságosabbá alakítani az intézményt.

A tető beázott, és a pár éve már a tankerület által felújított mosdók mennyezete is ázott, a régi öltözőhelyiség, büfé szintén, tehát elsőként ezeket a gondokat kellett orvosolni.

Közben az udvarban csőtörés volt, fel kellett törni a betonborítást, amely már amúgy is igen rossz állapotban volt és balesetveszélyes volt, így nekikezdtek az udvar rendbetételének is.

– A Tankerületi Központunk asztalosai és karbantartói beépített szekrényeket gyártottak az irodákba, a koncerttermet felújították, régi elhasználódott parkettáját felcsiszolták, lakkozták, a falburkolatot felújították, lakkozták, festették. Irodabútorokat, asztalokat, székeket szereztek be, mivel a régi, 40 éves kultúrházas bútorok voltak még az iskolában – mondta Käszné Lebő Zsuzsanna.

– Az önkormányzattal és a Kossuth Teátrummal együttműködve a szabadtéri színpadot használatba adtuk a teátrumnak, a szabadtéri színpad és a nézőtér is megújult. Ma már az egész város és térség részére valóban egy művészeti központtá alakult az iskola – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában