Játsszunk éjjel-nappal!

2021.09.23. 14:00

Színes hétvégi programokat kínálnak a kultúrházak Baranyában

A Kultúrházak éjjel-nappal keretében szeptember 24–26. között több száz művelődési ház várja az érdeklődőket országszerte és a határon túl, Baranyában pedig három helyen szerveznek döntően ingyenes rendezvényeket. „Mindennap értéket adunk” – ez a jelmondat, arra utalva, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít.

Mészáros B. Endre

Fotó: L.L.

A legszínesebb kínálat Pécsett várja az embereket, ahol a Pécsi Kulturális Központ öt művelődési házában szerveznek rendkívül széles skálán programokat. Uránvárosban a PKK központi intézményében pénteken délelőtt interaktív meseországot teremt a PKK Pécsi Nyitott Színházi Műhely 7–10 éves gyermekeknek, este pedig Mámor nyila 18+ címmel kortárs táncszínházi előadás látható. Ugyanitt szombat délelőtt legózni lehet a Kreátor Klubban, és megrendezik a Pécsi Társasjáték Délután 20. jubileumi találkozóját. Szombat estére is jut egy színjáték, a Sikoly dráma főpróbáját tekinthetjük meg 20 órától, valamint karaokeének-találkozót szerveznek.

Kertvárosban, az Apáczai Művelődési Házban péntek délelőtt baba-mama kreatív műhelyben adnak hasznos tanácsokat, míg délután Aradot lehet megismerni iskolás játékos vetélkedő keretében. Este a romániai testvérváros fotókiállítása nyílik meg Arad épített öröksége címmel, és az Aradi Filharmónia kvartettje koncertezik.

Szombaton Pécs–Arad kulturális híd szakmai konferencia lesz, míg vasárnap aradi és testvérvárosi írók antológiájának bemutatója következik, valamint moldvai táncházat tart a Keptár Trió, moldvai viseletek minitárlatával.

A PKK Belvárosi Közösségi Térben (Pécs, Király u. 9.) péntek este táncmeditációba lehet bekapcsolódni, míg szombat délelőtt bolhapiac lesz. Mecsekszabolcson, a Szent Mihály Házban péntek délután a Zafír Mazsorett Csoport adománygyűjtő gálaestjét rendezik, a Patacsi Művelődési Házban pedig szombat délután a Hunyor Foltvarró Kör tart nyitott varrónapot, majd vasárnap délelőtt Kerekítő Manó Tornára várják a 1,5–5 éves gyerekeket.

Fogatok vonulnak, szőlőlopás is lesz

Baranyában további két településen lesz program. Fekeden színházi előadás látható pénteken 17 órakor. Petőfi Sándor hőskölteményét, A helység kalapácsát adja elő Besenczi Árpád színművész a kultúrházban, a Déryné Program támogatásával. Hosszúhetényben pedig pénteken 17 órától a MárkusZínház Laci királyfi című báb­előadása megy, másnap pedig a hetényi szüret következik. Többek között Figura Ede zenés gyerekműsorával a Kopjafánál, borkóstolóval, kézművesvásárral a mozinál 15 órától, fogatos felvonulással és menettánccal a Fő utcán a hagyományos „szőlőlopással” 16 órától, majd szüreti mulatsággal az iskolában 21 órától a Show-haj+ zenéjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában