A Mézeskalácsfalu otthona

2021.12.23. 12:27

Átadták a megújult könyvtárat Geresdlakon

Ünnepélyes keretek között átadták a minap a felújított helyi könyvtárat és a kiállítótermet, amely az országos hírű Mézeskalácsfalunak ad otthont. A beruházások pályázati pénzből valósulhattak meg.

Zs. J.

Forrás: H. J.

– A volt konditermet is megkaptuk, így gyakorlatilag duplájára nőtt a könyvtár alapterülete, illetve a berendezés, a bútorok is megújultak, erre a célra külön kétmillió forint pályázati támogatást nyertünk – mondta lapunknak Barna-Mendly Erzsébet könyvtáros. Mint kiderült, Geresdlakon olyan finn könyvállomány van, amit egy megyeszékhely is megirigyelhet. 

Az ünnepélyes átadón Habjánecz Tibor polgármester mellett jelen volt Hargitai János, a Fidesz-KDNP ország­gyűlési képviselője és Dunai Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke. Az átadó után bemutatták azt a traktort, melyet az önkormányzat nyert, illetve a Dózsa SE által elnyert fűnyírótraktort és a polgárőr egyesület terepjáróját is. 
 

Az ünnepi átadó után a málenkíj robotra elhurcoltak emléktábláját is megkoszorúzták az ünnepség résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában