Visszaemlékezések, élettörténetek

2022.01.15. 08:46

Új kötettel bővült a mozsgói könyvsorozat

Zs. K.

A kiadványban visszaemlékezések, élettörténetek olvashatók

A kiadványban visszaemlékezések, élettörténetek olvashatók

 Visszatekintő címmel jelent meg a Mozsgói Emlékek-­könyvsorozat legújabb kötete. A kiadványban visszaemlékezéseket, élettörténeteket olvashatunk, melyből kirajzolódik Mozsgó történelme, megismerjük az „Embert”, aki itt élte mindennapjait. Megismerjük az akkori életet, szemünk elé képzeljük a falut, az utcákat és házakat, az itt élőket, hétköznapi létük ezernyi küzdelmét. Az akkor élt ember nem kívánt pénzt, gazdagságot, mégis érezzük a sorok között az emberi lét gazdagságát. 

A könyv négy részből áll, a szerzők Puskás Istvánné, Balog Beatrix, Gróti László és Györke József. Puskás Istvánné Révész Dénes volt igazgató, testnevelőtanár pályafutását kíséri végig, Balog Beatrix a tősgyökeres Ságodi József életének egy-egy mozaikját mutatja be, melyből kirajzolódik a régi falusi közösség életritmusa, szokásai, mindennapjai. Gróti Lászlónak és Györke Józsefnek gyermek- és felnőttkori élményeit olvashatjuk. Ezekből az élményekből kirajzolódik az 1960-as, ’70-es évekbeli Mozsgó településképe, az itt élők szokásai, hagyományai, mindennapi élete. Az írásokat és a gazdagon teletűzdelt képeket Puskásné Horváth Éva könyvtáros, kulturális szakember rendezte egy kötetbe. 

 

A kötet bemutatójára várhatóan a kultúrház átadóünnepségén kerül sor. A szerzők egyébként már dolgoznak a könyvsorozat negyedik kötetén is, amely az aktuális, megvalósult fejlesztések képes összeállításából készül majd. 

 

Ezek is érdekelhetik