Közös kultúrakcióval ünnepelnek

2022.03.07. 16:32

Zenével verselnek a nyitányon Pécsbányán

Újra életre kel a perem városrész közösségi háza, márciusban hétről hétre izgalmas programokkal jelentkezik.

M. B. E.

Fotó: Laufer László

Elsőként helyi költő verseit olvassa fel 8-án 17 órakor nőnap alkalmából Bogárdi Aliz, Vígh Róbert gitárművész zenés kíséretében. A műsort követően aktuálisan vendéglátás és ajándék várja a hölgyeket. 

Egy héttel később pedig a pécsbányai Bazsó buszmegálló alatti kanyarban, a pihenőpad mellett 11 órakor babér­ültetés lesz az 1848-as szabadságharc hőseinek tiszteletére. Ezen a megemlékezésen a Pécsbányai Líraműhely, a Tandem Színház, a Vocapella Énekegyüttes fog fellépni (rossz idő esetén az ünnepséget a Pécsbányai Közösségi Ház Csorba Győző KönyvtárPontján tartják meg). 

 

Ezt követően 25-én 17 órakor a Pécsbányai Közösségi Ház étkezőjében és konyháján Szita Péntek elnevezéssel lepénysütés, kézműves-foglalkozás és plank-verseny lesz. A lepények Pécsbányán élő cukrász vezetésével készülnek és természetesen a közös játék után el is fogyasztja majd a kollektíva a frissen sült eleséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában