Költészet napja

2022.04.11. 16:34

József Attila versét zenésítette meg a pécsi zenész (videó)

Huber Péter pécsi dalszerző, előadó a költészet napja alkalmából egy József Attila-átirattal jelentkezett, melyet megmutatunk mi is a bama.hu hírportálunkon.

bama.hu

Mint a zenész a bama.hu-nak elmondta, ezt a verset 2005-ben olvasta először, mint fogalmazott az első pillanatban betalált, nem is volt kérdés számára, hogy ha valamiből, ebből biztosan dal lesz.

Ez a dal nem új keletű munkája, a 2014-es Az örök lázadó című lemezén már egyszer megjelent, akkor Keszler Péter hangszerelése nyomán.

- Néhány éve az új dalokon túl nagyon foglalkoztat az, hogy a régebbi dalaimnak miként lehetne olyan értelemben új érvényt nyerni, hogy új zenei illetve új hangszerelési környezetbe helyezem őket. Ennek első ilyen lenyomata az Én tudtam című vers József Attila tollából - mondta Huber Péter. - Az új verzió sok gitárt és az elmúlt években rám jellemző szintetizátoros hangzást kapott, úgy gondolom nagyban segíti felszínre hozni a vers soraiban lévő feszültséget.

A felvétel, keverés, masztering Pécsett, Fidó (Friskó Péter) stúdiójában készült, aki dobot kreált a dalhoz illetve basszusgitárt is ragadt. Szöveges videó formájában jelent meg a megzenésített vers, ami Kaltenecker Kristóf munkáját dicséri.

A megjelenés időzítése nem véletlen, hiszen a pécsi zenész a magyar költészet napjára datálta, ami nem mellesleg a költő születésnapjával esik egybe.

- A saját érdeklődésemen és azon túl, hogy rettentően szórakoztat minden ilyen jellegű munka, volt egy olyan szándékom is, hogy ilyen módon hozzam közelebb egymáshoz a hallgató, a zene és a költészet hármasát. Remélem, sikerült - zárta gondolatait a zenész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában