Erősítik a közösséget

2022.06.28. 18:01

A férfiakat is megünneplik Kémesen

Megvendégeli a falu férfi lakosait a kémesi önkormányzat csütörtökön. Pfeifer Gabriella, a község polgármestere elmondta, Kémesen a férfinapot évek óta éppúgy megtartják, megünneplik, mint a nőnapot, a gyereknapot vagy az idősek napját.

Zs. K.

Bőköz fesztivál az Ormánságban

Fotó: AS

– Ilyenkor a helyi férfi lakosságot vendégeljük meg egy vacsorával, és egy kötetlen beszélgetéssel próbáljuk a járványhelyzet előtti időszakra jellemző aktív közösséget erősíteni 

– mondta a községvezető. 

A falu már javában készül a jövő héten kezdődő Bőköz Fesztiválra is, amelynek hét évvel ezelőtt Kémes volt a kezdeményező települése. Ennek keretében vasárnap először, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az elszármazottak találkozóját, és a visszajelzések alapján legalább ötven embert várnak vissza Kémesre. A hazalátogatókat megvendégelik, és a fesztivál vasárnapi programjait is megtekinthetik.

A július 7-10-ig tartó rendezvényen a koncerteket és előadásokat a határon túli Villyó (Viljevo) település szombati bemutatkozó műsora is színesíti majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában