Előadást is tartottak

2022.06.03. 16:24

Ősztől új témákkal folytatódnak a férfitalálkozók

Az egyházmegyei férfitalálkozók első évadának záró rendezvényét május 19-én Szigetváron tartották.

A tapasztalat szerint a rendezvények valamennyi helyszínen komoly érdeklődésre tartottak számot, ezért ősztől újabb témák mentén folytatódik a sorozat. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint Pécsett alkalmanként 250–300 fő, az egyházmegye további hat városában alkalmanként 100–150 érdeklődő vett részt a Felföldi László pécsi megyés püspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozókon. Az elmúlt hónapokban Pécsett, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron négy sorozatban hallhattak előadásokat a résztvevők. Ez 2021 szeptembere és 2022 májusa között – sorozatonként két pécsi alkalommal számolva – összesen 32 férfitalálkozót jelentett. 

Az előadások mindig napjaink aktuális élethelyzeteiből indultak ki és a Szentírás mellett más forrásokat is bevontak a téma feldolgozásába. A kötetlen hangvételű összejöveteleken teret kapott a humor, de sosem maradt el a közös imádság és ének se. 

– A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe. Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a tematika vezérfonala. A négy nagy témában érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, valamint a lelkiségi élet kérdéseit – emelte ki a Pécsi Egyházmegye. 

Hozzátéve, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a férfitalálkozók 2022 őszétől újabb témák mentén tovább folytatódnak. A második évad új témaköreiben az ember- és istenszeretet, a férfi félelmei és reményei, kudarcai és sikerei, valamint az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ. 

A 2022 szeptemberében induló második évad tematikája, időpontjai és helyszínei a Pécsi Egyházmegye honlapján elérhetőek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában