Zengett minden háztető

2022.07.19. 08:31

Degeszre ették magukat pogácsából a zsűri tagok Nagypallon

A város közösen a Nagypalli Német Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével valósította meg a programsorozatot.

Dóri-Czine Vanessza

Forrás: Nagypalli hírhozó

Két év kényszerpihenő után a közelmúltban újra megrendezték a már igen nagy hagyománnyal rendelkező XX. Falunap és XV. Pogácsafesztivált. 

A Pécsváradi Városi Fúvószenekar műsorával vette kezdetét a rendezvény, majd Grátz Erika polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően átadta a „Jó tanuló” díjakat. Ez évben hat diákot tudtak megjutalmazni a kimagasló tanulmányi eredményért.

Forrás: Nagypalli hírhozó

A tombolasorsoláson nagyon sok értékes nyeremény talált gazdára. A fődíjat ez évben a zengővárkonyi Spath Erzsébet nyerte meg, aki másodmagával tölthet el két éjszakát a Mórahalmi Elixír Hotelben. 

Este 10 órától a Millich zenekar fergeteges hangulatú bálja adta a talpalávalót egészen hajnalig. 

Vasárnap már kora délután folytatódott a rendezvény, hiszen fél kettőkor már főzési előkészületeket zajlottak. A hagyomány ez évben sem maradhatott el, a zsűrinek összesen 34 fajta pogácsát kellett végig kóstolnia és értékelnie.

A bográcsokban pörkölt rotyogott, míg az érdeklődők kulturális programokon vehettek részt. Először a Fantáziapont előadásában dallamok szárnyán szárnyalhattak a zenekedvelők, majd a gyerekeknek interaktív gyermekkoncertet adtak. Ezt követően a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével habpartira invitáltak minden magát lehűteni vágyót.

Forrás: Nagypalli hírhozó

Ez évben első alkalommal volt közönség szavazás a legjobb, legtréfásabb csapatnévre. Ezt a kihívást a Bableányok és BaBanditák nyerték el. 

A hétvége zárása képen este nyolc órától a fesztiválsátorban a sztárvendég, Vastag Csaba adott koncertet a közönségnek. A rendezvény ideje alatt a szervezők igyekeztek a gyerekeknek is kedveskedni, ezért mindkét napon ingyenes ugráló vár és körhinta, arcfestés várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában