Alkothatnak a fiatalok

2022.07.18. 16:31

Képzőművészeti táborba utaznak a Gandhi diákjai

Fotó: Havran Zoltán

Július 18. és 24. között képzőművészeti alkotótábort rendez Zalaszentlászlón a Nemzetiségi – Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ (NeRok), melyre a pécsi Gandhi Gimnázium tehetséges diákjai is meghívást kaptak.

A meghívásos rendezvény szakmai vezetője Kunhegyesi Ferenc festőművész, grafikus lesz, aki – az elmúlt évekhez hasonlóan – tapasztalatával, tudásával, irányt mutató pedagógiai szemléletével segíti a fiatal roma tehetségek kibontakoztatását.

A képzőművész hallgatók a zalai táborozás során tíz képzőművésztől tanulhatnak majd festészeti és grafikai ismereteket és technikákat. A fiatal generáció útjának egyengetése mellett a program nem titkolt célja, hogy a roma képzőművészet, az alkotók és az alkotásaik elnyerjék méltó helyüket a kortárs alkotói palettán, műveikkel mind nagyobb teret nyerve a galériákban és a kiállítótermekben.

A tábor során elkészülő alkotások Budapesten, a Szentandrássy István Roma Művészeti Galériában megrendezett csoportos kiállításon mutatják be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában