Találkozót is szerveznek

2022.07.19. 14:01

Vajszlón dolgozik Bereményi Géza, a Kossuth-díjas magyar író és filmrendező

Bereményi Géza, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, filmrendező érkezett a vajszlói irórezdienciára, ahol egy hónapig dolgozik a Magyar Copperfield folytatásán.

Mohay Réka

Fotó: KISS ANNAMARIE

Ez alkalomból találkozót szerveznek vele július 25-én 18 órától a Balikó Tamás Művelődési Központban. A beszélgetést Méhes Károly író vezeti, közreműködik Herczeg Adrienn színművész.

Bereményi Géza Magyar Copperfield című önéletrajzi regénye 2021-ben jelent meg, s elsősorban a szerző gyermek- és ifjúkorával foglalkozott, megjelenése évében Libri irodalmi díjjal is elismerték. Az író, filmrendező és dalszövegíró 1956-ban tízévesen átélte a forradalom eseményeit, a Kádár-rendszer viszontagságait. Forgatókönyveivel és Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel a magyar kultúra meghatározó alkotója.

Vajszlón nem Bereményi az első, aki a Magyar Írórezidencia program keretében alkot az ormánsági településen. Tavaly nyár óta megfordult itt Komálovics Zoltán, Kürti László, Patak Márta és Juhász Kristóf is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!