Bemutatkozik a medvepásztor

2022.08.20. 13:40

Berkenyelekvárt és ízletes kalácsokat is kóstolhatunk Rózsafán

Mohay Réka

Illusztráció

Fotó: Sipeki Péter

Nyár vége felé közeledve sem állnak meg a programok Rózsafán. A múlt héten közösségi délutánt tartottak gyermekek számára, akiket szüleikkel együtt vártak a rendezvényre. A fiúknak és a lányoknak is egyaránt készültek kézműveskedési lehetőséggel, valamint mozgásos foglalkozással is aktivizálták a település csemetéit. A kicsiknek és nagyoknak külön akadálypályát készítettek, ahol szórakoztató feladatokon mérhették össze tudásukat. A gyerekek közösségi napja hangulatos zárótánccal ért véget, s palacsintából sem volt hiány.

Augusztus 20-án sem szokványos programkínálattal készül a település vezetése. Délután 17 órakor Moraru P. Norbert, a „Hargitai Medvepásztor” tart látványos, interaktív előadást, Székelyföldi barnamedvék nyomában címmel.

A programot az előadó saját természetfotóiból álló kiállítás kíséri, valamint erdélyi ételkóstolóval is várják az érdeklődőket. Ízlelhetünk pityókás házi kenyeret, padlizsánkrémet, rókagombás zakuszka krémet, valamint havasi mézet, som- és berkenyelekvárt, különféle ízesítésű sajtokat, kolbászokat és ízletes kalácsot is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában