Bicsérd

2022.08.26. 15:05

Filmek születtek a nyári táborban

Mohay R.

 A bicsérdi önkormányzat által szervezett ifjúsági napközis táborban kisfilmeket is forgattak a gyerekek. A témák és a forgatókönyv teljesen a gyerekek kreativitására és fantáziájára volt bízva, akik éltek is a lehetőséggel. Változatos témák ihlették meg a fiatalokat: az idősebb gyerekekből álló csapat egy elgondolkodtató drogprevenciós témát kreatívan feldolgozó videót készített, a többiek viszont a horror- és sci-fi filmekből merítve inspirációt egy zombitámadást örökítettek meg, humoros formában. A kisfilmjükben a települést megszálló zombik mellett farkasember is megjelenik. A fiatalok különféle, hátborzongató hangeffektusokat is felhasználtak a videóhoz, melyben a szereplők is ők maguk voltak. 

A kicsik által készített videók mellett mesefilmre is szavazhattak a táborozók, amit a hét végén közösen néztek meg – itt sem maradt el a kreativitás, ugyanis előtte saját kezűleg készített, színes dobozokat gyártottak a pattogatott kukoricához, így a filmnézéshez már ebből ropogtathattak a résztvevők. 
Az elkészült kisfilmeket a tervek szerint a gyerekek szülei egy későbbi időpontban tartott vetítés során tekinthetik majd meg, továbbá egy rajzpályázat ötlete is felmerült a videók témája kapcsán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!